Campionat d'España de ciclisme en ruta

Campionat d'España de ciclisme en ruta

16/01/2021, 03:01 / 0 comentari(s)

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Murcia els campionats d’España a Murcia. La federació Andorrana de ciclisme va enviar un equip a Murcia.

Després d’un treball de molts dies abans, contactes amb la RFEC, preinscripcions, preparació de material necessari, etc.. Dimecres dia 26 la federació va iniciar el seu viatge cap a Murcia a principis de la tarda, arribant així a la nit a la localitat de Molina de Segura, lloc estratègic per les diferents curses que teníem per davant.

Dijous 27 al matí l’equip va sortir amb bicicleta a reconèixer el recorregut de la cursa del sub 23. A la tarda els dos tècnics acompanyants van anar a fer les inscripcions, recollida de xips i dorsals, també a la reunió de directors. L’Oscar que per qüestions de feina va haver de viatjar dijous, al arribar a la tarda nit, va revisar el circuit de la CRI de l’endemà arribant a l’hotel per la nit.

Divendres 28 al matí vam anar a passar als diferents controls que tenien que dur a terme els vehicles per part de la guàrdia civil, controls de vehicle i acreditació per poder posar el cotxe en cursa.

A la tarda l’Oscar Cabanas prenia la sortida de la CRI (contra rellotge individual) a les 16:30 de la tarda, li esperava un circuit molt exigent d’anada tenia entre una carretera en línia recta entre l’1% i el 5% recorregut de 40km en total, la tornada amb vent de cara no va tenir temps per descansar i això va fer que fos molt exigent. Va donar uns valors molt bons duia una mitja de cadència de 95 pedalades per minut i rodava a 46km/h de mitja en l’últim revol, una rotonda que amb els 38graus de calor que feia l’asfalt no era molt, va patir una caiguda degut a que la roda del davant li va patinar, a falta d’1km per arribar. Finalment va quedar en una meritòria 20ª posició general i 5e Elit, des de la federació donem per molt bona participació la del Oscar en el CRI tot i haver patit aquesta caiguda.

Dissabte 29 al matí, el Sergi Martin va prendre part de la cursa dels sub23 amb una distancia de 157,8km, sortida a Archena i arribada a Lorca, on de sortida es va volar literalment, els primers 30km es rodava a 47km/h de mitja, es va fer una escapada d’uns 30 corredors i en quant es va arribar al primer port es va començar a fragmentar el pilot pel darrera i aquest fet va provocar que en Sergi es quedés tallat quasi be a meitat de cursa. Ens quedem en que el Sergi es el seu primer any de sub23 i també es el seu primer any corredor de ruta, ja que anys enrere ell competia en BTT. Va posar molta empenta i valor, aquestes curses li donaran una bona experiència per altres edicions.

Diumenge 30 al matí, teníem la cursa de elit i elit UCI, on prenien participació els corredors de la FAC, Samu Ponce i Oscar Cabanas, aquest últim dolorit per la caiguda del divendres a la CRI. En aquesta cursa el circuit constava de 195km i varis ports durant el recorregut. Sortida en els Alcazares i arribada a Murcia. De sortida es van intentar moltes escapades que no es van dur a terme amb un equip movistar que controlava totalment la cursa. Al primer port en Samu que patia problemes estomacals va haver de retirar-se degut a la dolència que aquests li provocaven. L’Oscar anava en el grup principal ben col·locat i aguantant el ritme frenètic que posava els corredors elit UCI (professionals) va passar els primers ports en el pilot, tot i trencar-se el pilot en aquests ell anava aguantant es van fer algunes escapades que no van tenir gaire tirada. Arribant al circuit de 4 voltes de 20km, passant per el unes rampes de pocs km però al 15% va acabar aquesta volta i v quedar tallat per que al ser un circuit tancat i venir per darrera els corredors professionals van tallar tots els corredors que venien per darrera. De manera que l’Oscar va fer un total de 140km.

Cursa que va guanyar el actual campió del mon Alejandro Valverde natiu de Murcia a l’esprint amb el també murcià i resident a Andorra Luis Leon Sánchez.

Va haver molt participació de corredors professionals residents als nostre país.